O firmie

Jesteśmy mistrzami w tworzeniu dobrego smaku - smaku, którego szukasz!

Zakład Kabanospol powstał w 1991 roku z inicjatywy Tadeusza Wilka, Mariana Grabca i Władysława Pociaska - osób, które za główny cel działalności zakładu Kabanospol postawiły sobie tworzenie wciąż niezmiennego, znakomitego smaku. Smaku, o który dbamy już kilkadziesiąt lat. W naszej codziennej pracy produkcyjnej umiejętnie łączymy możliwości najnowszych technologii ze staropolskimi, sprawdzonymi recepturami. Każdego dnia dbamy o wysoką jakość naszych produktów, nowoczesne wyposażenie linii produkcyjnej, wysokie kwalifikacje kadry pracowniczej, rozbudowaną sieć dystrybucji - wszystko z myślą o zadowoleniu naszych Klientów. Szczególnie dbamy o podniebienia najbardziej wymagających Smakoszy, dlatego wciąż poszerzamy naszą ofertę.

Troszczymy się o smak, ale też o świeżość naszych wyrobów, które trafiają na Państwa stoły!

Wszystkie procesy produkcyjne w Kabanospolu poddawane są starannej kontroli przeprowadzanej przez lekarzy Powiatowego Inspektoratu Weterynaryjnego. Aby podnieść bezpieczeństwo procesu produkcji wdrożyliśmy system kontroli jakości HACCP. Dzięki środkom z Unii Europejskiej, otrzymanym z unijnego programu SAPARD, przeprowadziliśmy gruntowną modernizację zakładu i jego rozbudowę. W nowych budynkach znajdują się nowoczesne, spełniające surowe wymogi UE, linie uboju żywca wieprzowego i wołowego. Zmodernizowaliśmy także starą część zakładu, w której znajdują się obecnie hale rozbioru, produkcji, magazynów i ekspedycji.

Aby mieć pewność, że oferujemy Państwu mięso i wyroby zawsze najwyższej świeżości, posiadamy własne samochody wyposażone w chłodnie izotermiczne, którymi dostarczamy towar do naszych kontrahentów.

Szukacie Państwo zdrowych, aromatycznych wędlin i wyrobów? Potrzebujecie świeżego mięsa, aby wyczarować z niego smaczne potrawy, którymi zachwycą się zarówno domownicy jak i ważni goście przy Waszych stołach? Zapraszamy do zapoznania się ze smakiem wyrobów z Kabanaspolu, smakiem, którego szukacie!