Kabanospol | Wielopole Skrzyńskie 641a woj. Podkarpackie

Smak który znalazłeś

O firmie Kabanospol

Kabanospol działa od 1991 roku, a jego założyciele: Tadeusz Wilk, Marian Grabiec  i Władysław Pociask od samego początku założyli, że pod marką "z Wielopola" powstawać będą wyroby o znakomitym, niezmiennym smaku. Udaje się to już kilkadziesiąt lat, a postęp technologii z powodzeniem przyczynia się do ciągłego rozwoju firmy. Nowoczesna linia produkcyjna, wysoko wykwalifikowana kadra pracownicza, rozbudowana oferta i umiejętne połączenie współczesnych rozwiązań ze staropolskimi, sprawdzonymi recepturami sprawiają, że Kabanospol ze zwykłego zakładu przetwórstwa mięsnego stał się dużą, rozpoznawalną marką cenią nie tylko w kraju.

Sukcesy mobilizują i motywują do ciągłego rozwoju, dlatego w Kabanospolu nieustannie pracujemy nad nowymi recepturami, szukamy nietuzinkowych smaków, tworzymy i testujemy nowe produkty, wszystko po to, by naszym Klientom oferować wyjątkowy, tradycyjny smak - także w nowoczesnym wydaniu. Widać to w coraz bogatszej ofercie naszej firmy: kiełbasy, szynki, pasztety, świeże mięso z własnego rozbioru i wiele więcej! Śmiało możemy powiedzieć, że szeroki wybór wędlin i pozostałych produktów zaspokoi nawet te najbardziej wymagające podniebienia smakoszy produktów mięsnych.

Sprawdzeni dostawcy

Od starannego doboru dostawców żywca i mięs zaczyna się w Kabanospolu produkcja tak dobrych wyrobów mięsnych.

Własna ubojnia

Dysponując własną ubojnią i halą rozbioru mamy, od samego początku, pełną kontrolę nad jakością mięsa. Przemyślany i nowoczesny proces produkcji to nasz sposób na świeżość i wysoką jakość wyrobów.

Nowoczesna linia produkcyjna

Nasze produkty powstają w higienicznych, kontrolowanych warunkach, spełniających surowe wymogi systemu kontroli jakości HACCP. Jeśli chodzi o świeżość wyrobów z Kabanospolu - nie ma mowy o kompromisach.

Doświadczona kadra i pasja

Pasja i wiedza naszych specjalistów odpowiedzialnych za produkcję, smaki i aromaty naszych wyrobów wędliniarskich i mięs, sprawiają, że Kabanospol słynie z produktów, po które tak chętnie się wraca.

Staranny proces produkcji

Wysoka jakość naszych produktów zaczyna się już na etapie doboru dostawców mięsa. Kolejny krok to proces produkcji, który w Kabanospolu przebiega na najwyższym poziomie. Poszczególne procesy produkcji podlegają starannej kontroli przeprowadzanej przez lekarzy Powiatowego Inspektoratu Weterynaryjnego. Bezpieczeństwo i higiena produkcji także są stale monitorowane i kontrolowane, dzięki wdrożonemu systemowi kontroli jakości HACCP. Z kolei środki z Unii Europejskiej, otrzymane z unijnego programu SAPARD, umożliwiły przeprowadzenie gruntownej modernizacji zakładu i jego rozbudowę.

Firma zyskała nowe budynki, a w nich nowoczesne, spełniające surowe wymogi UE, linie uboju żywca wieprzowego i wołowego. Stara część zakładu również została zmodernizowana i obecnie mieszczą się w niej hale rozbioru, produkcji, magazynów i ekspedycji. Aby mieć pewność, że oferujemy Państwu mięso i wyroby zawsze najwyższej świeżości, posiadamy własne samochody wyposażone w chłodnie izotermiczne, którymi dostarczamy towar do naszych kontrahentów.

Nasze wyroby na liście Produktów Tradycyjnych

Jesteśmy w zaszczytnym gronie producentów mięsa i wędlin, których wyroby znajdują się na liście Produktów Tradycyjnych prowadzonej przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Na liście tej znalazły się dwa nasze produkty: Szynka z Wielopola oraz Kiełbasa Wiejska z Wielopola. 

Szynka z Wielopola

Ta szynka to nasz znak rozpoznawczy. Idealnie doprawiona, wilgotna, miękka. Produkowana według tradycyjnych receptur. Od lat cieszy się ogromną popularnością wśród naszych Klientów.

Kiełbasa Wiejska z Wielopola

Nasz bestseller! Nasza duma! Aromatyczna, dobrze doprawiona, idealnie uwędzona.
W ofercie naszego zakładu niemal od początku istnienia firmy. Na liście Produktów Tradycyjnych od 2015 roku.

Chcesz być naszym partnerem w biznesie

Chcesz być naszym partnerem w biznesie to zapraszamy do kontaktu. Sklepy, hurtownie filie i innego miejsca.